Sepa cakap orang gemuk x boleh jadi model?? Buktinya...


Ashley Graham



Melihat wajah cantiknya tak hairan jika model wanita cantik bertubuh gemuk ini amat laku untuk menjadi model pakaian dalam. Graham walaupun bertubuh besar namun mampu untuk menunjukkan keseksian tubuhnya.


Barbara Brickner


Model wanita cantik yang memiliki tubuh gemuk ini memang telah menekuni kerjaya di dunia modeling selama lebih dari 10 tahun. Brickner telah banyak digunakan oleh designer termasuk sebuah syarikat Itali, Elena Miro. Tak hanya itu Brickner juga membuka usaha baju hamil sendiri yang dilabel BB Martenity dan dijual di pelbagai department store di Amerika Syarikat.


Christina Mendez


Model wanita cantik dengan ukuran tubuh plus ini membuat sejarah di dunia model dengan menjadi model Hispanik bertubuh besar pertama di pelbagai kempen fashion. Siapa yang tak tertarik melihat wajah cantiknya apalagi ia memang seksi walaupun bertubuh besar.


Fluvia Lucerda


Kecantikan dan keseksian Model wanita cantik dari Brazil ini memang tak dinafikan. Ia sebelum ini pernah bekerja sebagai nanny di New York apabila seorang editor majalah memintanya untuk menjadi model. Bahkan ia ketika ini disebut sebagai Gisele Bundchen versi gemuk.


Tara Lynn


Melihat gambarnya yang cantik dan seksi memang wajar jika Tara Lynn menjadi salah satu model wanita gemuk yang paling seksi di dunia. Tara Lynn merupakan model plus size yang terkenal melalui cover model majalah Elle Perancis. Lynn membuktikan bahawa trend di dunia model dan fashion boleh berubah dan gemuk itu boleh juga seksi.

P/s : GEMUK, CANTIK, SEKSI, YAKIN, & MENARIK


Comments: (0)
Sesi persekolahan 2012 mo abis da. Tym2 gini la baru terasa makan x kenyang, tdo x lena, rambut berguguran cam org kna kimoterapi, kulit kering, muka berjerawat sebab mo kasi settle kerja sebelum cuti. Nasib baik malam ni ada free skit. Boleh la jg tengok sana, tengok sini, jenguk blog......

WINDOW-SHOPAHOLIC...i pun xtau wujud ka x perkataan ni..hehe..tapi window shopping tu memang salah 1 hobi i x kira la di mayaland atau alam realiti. Klo d alam realiti, xtvt ni kira excercise jg. Klo d mayaland, excercise mata & jari2..hehe

Tengah jalan2 tu, i nampak la beberapa barang yg best & menarik. Tapi harga pun best & menarik juga la...telan air liur ja la tengok.....huhu


 
Cantik kan dress ni..harga pun cantik..RM259

Sole Nice Peep Toe Sling Back Wedges
Suka tul ngan wedges putih ni..RM95.50

Schutz Floral Printed Wedge Sandals 
Sedap mata memandang..RM231

iNTi Fashion Short Sleeves Dress 
Tiba2 nampak ni..RM59

Jovian by Jovian Mandagie's Jayzrin
Fuh..paling bkin meleleh air liur..RM400

Sonali Salwar Kameez with Dupatta 
Kadang2 teringin juga pakai gni..RM159

JOVIAN RTW AidiladhaCollection - Jarielle
Simple is better..RM380

Cacac Cherio Maxi Dress
Red..RM379

 
Baju kurung glemer..RM250


Tapi kan..pic yg  di bawah ni paling ngam...





P/s : Window shopping ja baaaaa..bukan mo beli pun...


Comments: (0)
Jumpa orang - scan - jumpa orang - scan..macam kerja buduh..tapi yg best tu scan - dapat duit -scan - dapat duit..haha..Cam mana mo main app ni? 


PHEWTICK ni dalam pemahaman i merupakan 1 app untuk merekodkan pertemuan harian. Cam mana mo main? Cam mana mo dapat duit?

Cam ni la caranya........

1. Pastikan hp anda ada internet.
2. Install la PHEWTICK ni dari Play Store.
3. Pas da install, kasi connect ngan FB. Bila da connect FB, kluar la bar code tu.


3. Cari kawan yg ada bar code PHEWTICK jg. Pastu scan la bar code dia (boleh scan 1 jam 1 kali ja).
4. Cek point & duit. Mesti kumpul duit min RM30. Duit tu blh dapat melalui PayPal (ertinya blh on9 shopping la ni).



Secara ringkasnya cam ni la...

 

Its not about money at all..it's about FUN..cuba la..

P/s : Jadi kegilaan di tempat kerja...datang kerja - PHEWTICK...tym rehat - PHEWTICK...sebelum pulang - PHEWTICK..bt pertandingan sepa yg dpt kumpul point & duit banyak..bgs jg la app ni..mengeratkan hubungan antara rakan sejawat..hehe

 
 lalalalala...
Comments: (0)


TUKANG GUNTING YANG AMAT MENYERAMKAN


Ada sebuah kisah di mana terdapat sebuah kedai gunting rambut yang mana pemiliknya melakukan perbuatan cubaan mencederakan pelanggannya sehingga mati.

Cerita ini mengisahkan seorang tukang gunting rambut yang rupanya dianggap misteri oleh sesetengah pihak. Cerita ini bermula pada awal kurun ke19, iaitu ada sebuah kedai gunting rambut. Kedai ini dimiliki oleh seorang lelaki. Setiap hari tokey kedai ini akan duduk di hadapan kedainya dan bertanya kepada orang yang lalu lalang, “Mahu potong kepala?”. Kebanyakkan yang terdengar hanya akan tersenyum. Sesiapa yang menjawap, “Tak lah, saya nak potong rambut” akan terselamat.
Tetapi bagi mereka yang menjawap “Ya” dan menganggap si tukang gunting rambut bergurau akan menerima nasib malang. Sesudah disiapkan di atas kerusi gunting rambut, dipakaikan kain alas untuk mengelakkan rambut jatuh di atas baju, si tukang gunting akan menyuntikkan ubat Anesthesia secara rahsia kepada mangsa. Ubat ini akan menyebabkan mangsa menjadi kebas/lumpuh dan tidak merasa sebarang kesakitan. Tukang gunting akan perlahan-lahan menghiris bahagian atas kepala mangsa hingga menampakkan otak.

Mangsa yang tidak boleh bergerak tidak akan merasa apa-apa.Tidah boleh menjerit dan hanya mampu melihat di cermin dirinya diseksa oleh tukang gunting yang kejam itu. Mangsa juga boleh mendengar dengan jelas bunyi hirisan pisau di kepalanya dan bunyi tukang gunting rambut mengoyakkan lapisan kulit kepalanya dengan perlahan-lahan dan ia kedengaran seperti mengoyak kain.

Sehinggalah sebahagian daripada tengkorak sudah dipotong dan menampakkan otak, barulah kesan Anesthesia tadi beransur-ansur hilang. Dan kesakitan akan mula terasa.
Pada saat itu tukang gunting akan merentap otak mangsa dengan kuat dan mangsa akan mati dalam kesakitan yang amat sangat.

Tukang gunting rambut biasanya akan mengambil gambar mangsa sebagai kenang-kenangan.
 
http://www.kurakura.my/wp-content/uploads/2012/10/tukang-gunting.jpg
Sumber : www.kurakura.my


P/s: Xtau la betul ka x..tp seram la jg bila bc..mesti terbayang2 bila mo p gunting rambut nnt..huhu
Lagu fav dr kecik smpi besar..

 
WORDS - BEE GEES




Smile an everlasting smile, a smile can bring you
Near to me.
Don't ever let me find you gone, cause that would
Bring a tear to me.
This world has lost it's glory, lets start a brand
New story now, my love.
Right now, there'll be no other time and I can show
You how, my love.

Talk in everlasting words, and dedicate them all to
Me.
And I will give you all my life, I'm here if you
Should call to me.
You think that I don't even mean,
A single word I say.
It's only words, and words are all I have, to take
Your heart away
Comments: (0)
Dedicate this song to Mr. BiePo


Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu
Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telepon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku
Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu
Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu
Assalamualaikum wbt buat semua..

Da lama i x jenguk blog ni..tiba2 hari ni teringin pula mo menulis sesuatu d cni.. Sibuk ba..cikgu zaman sekarang ni bukan cam cikgu zaman doooolu2.. kalau x caya p la tanya cikgu len..

Pa2 pun sekarang ni da tahun 2012..tahun yg byk ramalan psl bencana & kiamat. Tapi i tengok banyak juga yg plan kawin tahun ni.. I pun x terkecuali. Pa salah juga kalau merancang kan. Kiamat tu rahsia Allah swt. Perbanyakkan ja la amalan kita.. Kalau kiamat tul2 tahun ni, ada juga amalan yg blh dibuat bekal..

Selain kawin, ada juga plan mo meluaskan bisnes. Berusaha cari rezeki ikut kemampuan. I mo merealisasikan bisnes on9 i yg tergendala sejak tahun lepas tu. InsyaAllah, sekiranya bisnes tu baik utk kehidupan i, agama i, & masa depan i, terlaksana juga tu.. Para pembaca jenguk2 la blog i tu ye..hehe

Oya..besok kan Maulidur Rasul. Sepanjang minggu ni i tengok channel Oasis & TV Al-Hijrah..suma program yg disediakan best2.. paling i suka dengar lagu Law Kaana Bainana ..menyentuh qalbu..


video



Pa plan korang esok? x p majlis sambutan Maulidur Rasul ke?