Comments: (1)

Negeri : Sabah
Daerah : Keningau
Sekolah : SK Meninipir


Setelah menunggu beberapa lama akhirnya kami da dapat penempatan. Cam x sangka pula da jadi kerja tahun ni. Perasaan cam masih study lagi..hehe

Next week bermulalah kehidupan yg penuh ke'busy'an lagi. Cabaran pertama bila da kerja ni bangun awal. Da 2 bulan lebih i x bangun awal ni. Almaklumlah..penganggur terhormat kan..xda buat pa pun..so boleh la bangun lambat. Tapi next week x boleh da. Kena bangun selewat-lewatnya 5.30 pagi..huhu

Ni baru cabaran pertama. Cabaran lain i xtau lagi. Xpa2..hadapi ja dengan senyuman..hehe

Buat kawan2 PISMP Amb. Jan 2007 terutamanya PISMP BM IPG Kampus Keningau, i ucapkan selamat menempuhi alam pekerjaan yg kita lum tau spesies onak & duri yg ada. Semoga sukses dalam hidup. Semoga tali persahabatan kita xkan putus sampai bila2. I sentiasa doakan yg terbaik untuk kita semua.




Comments: (0)




Frank Ames dari Saranac,New York mendapat tempat di dalam Guinness Book of World Records dengan panjang keningnya adalah 9.6 cm (3.8 inci).


.
.
.
.
.
.
.
.
.

Panjang kan kening dia.

I pun satu ketika dahulu ada juga kening panjang ni...tahun lepas. Panjang kening tu boleh tahan la. Lebih kurang 1 inci juga. Tapi lum sempat i amik gambar da putus. Sepa suruh terlampau gosok kening tym ci muka..huhuMySpace

Mula2 tumbuh sehelai bulu kening i yg spesel ni memang payah mo nampak sebab warna putih. Terselindung di sebalik bulu-bulu kening yg len. I pun x sedar bila 'dia' tumbuh. Orang pertama yg nampak kening i ni rumate i lerrr iaitu Cik Carmel.

Dipendekkan cerita, makin lama makin panjang pula bulu kening spesel i tu. Orang pun da mula perasan akan kehadiran 'dia'. Ramai juga yg komen. Kebanyakan orang sangka 'dia' tu bulu kucing. Ada tangan2 gatal siap mo tolong alihkan 'dia' lagi. Bila i gtau 'dia' tu bulu kening, bukan bulu kucing, dorg suruh cabut pula..huhu

X MAUUUUUUUUUUUUUUUUUUU..MySpace
I sayang 'dia' ni. Biarlah 'dia' memanjangkan diri sepanjang-panjangnya. Lagipun, bagi i, bulu putih yg tiba2 ada ni spesel. I memang x cabut punya la. Biar la 'dia' gugur sendiri.

Actually, ni kali ke3 da i ada bulu putih secara tiba2 d tempat yg x disangka2. Kali pertama di lengan, kali ke2 di pipi. Peduli la pa komen orang. I anggap bulu putih ni spesel. Klo rambut putih i x heran. Tapi klo d lengan, pipi & kening i heran. Lagipun yg putih ni satu-satunya yg tumbuh dalam kalangan yg hitam. Tu pasal la i rasa spesel..heheheMySpace

Sekarang ni kening spesel i dalam proses memanjangkan diri. Mana la tau boleh kalahkan rekod si Frank Ames. Masuk dalam rekod Malaysia pun jadi la..muahahahahaMySpace


Comments: (0)
Tinggal 2 hari lagi untuk lapor diri d PPD Cannyngau. Kawan2 lain da tau sekolah dorang. I dan lain2 yang posting d daerah ni lum tau lagi dapat sekolah mana. Mana la tau kan dapat sekolah nun jauh di pelosok Cannyngau.

Oleh kerana rasa ingin tau terlalu kuat, i pun google la sekolah2 yg ada d Cannyngau ni.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Wow! I x tau pula d daerah ni ada 67 buah sekolah.




1. SK Ambual
2. SK Apin-apin
3. SK Banjar
4. SK Batu Lunguyan
5. SK Rancangan Biah
6. SK Binaong
7. SK Bingkor
8. SK Bonor
9. SK Bulu Silou
10. SK Bundu Apin-apin
11. SK Bunsit
12. SK Kawakaan
13. SK Dalit
14. SK Delayan Tulid
15. SK Kabatang Baru
16. SK Kalampun
17. SK Kampung Baru
18. SK Kampung Biah
19. SK Kg Keningau
20. SK Karamatoi
21. SK Jaya Baru
22. SK Pekan Keningau
23. SK Inandung
24. SK Kg. Beriawa Ulu
25. SK Kepayan Baru
26. SK Lanas
27. SK Liau Apin-apin
28. SK Luagan
29. SK Magatang
30. SK Mansiat
31. SK Membulu
32. SK Menawo
33. SK Merampong
34. SK Mamagun
35. SK Pasir Puteh
36. SK Pohon Batu
37. SK Kuala Kahaba
38. SK Senagang
39. SK Sinaron Tengah
40. SK Sodomon
41. SK Sook
42. SK Kebulu
43. SK Tuarid Taud
44. SK Tulid
45. SK Ulu Liawan
46. SK Ansip
47. SK Malima
48. SK Penagatan
49. SK Sinua
50. SK Meninipir
51. SK Malaing
52. SK Bunga Raya
53. SK Sinulihan Baru
54. SK Simbuan Tulid
55. SK Ulu Senagang
56. SK Gaulan
57. SK Patikang Laut
58. SK Binuwou Tengah
59. SK Rancangan Belia Tiulon
60. SK Binakaan
61. SK Bunang Sook
62. SK Lintuhun Baru
63. SK Nangkawangan
64. SK Nandagan
65. SK Binanon
66. SK Pangas
67. SK Pekan Keningau II
....72


Huh! Dalam 72 buah sekolah ni, 24 buah sekolah ja yg i tau..yg len tu ada yg 1st tym dengar. Kalau pernanh dengar pun x tau di mana.

Di mana la i bakal mengajar ni???


Comments: (4)


BEN ASHAARI



SAYA SOKONG DUNIA BLOG
dan
SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG!
ANDA BAGAIMANA ??



Comments: (1)

I rasa tertarik pula mo join contest setelah dijemput oleh MRS WEIYDA..
Ni la kali pertama i join contest..
Pa salahnya mencuba kan...

Kalau korg mo join contest ni, klik la banner di bawah yerrr..


.......


"Hidup ini colourful kerana..

ada masanya i gembira MySpace

ada masanya i sedih MySpace

i selalu rasa disayangi MySpace

i pun sayang orang len juga MySpace

rasa sayang & cinta tu membawa ketenangan MySpace
& memberi warna2 indah dalam hidup i

tapi, kadang2 i sangat geram MySpace,

i rasa marah MySpace,

sampai mo tumbuk orang MySpace

i rasa kecewa yg teramat sangat MySpace

rasa dikhianati & dipinggirkan MySpace

tertekan dengan bebanan hidup MySpace

sampai kadang2 terfikir "adakah mati itu lebih baik?" MySpace

tapi

i sedar..

i ada family, my Biepo & kawan2 yg baik..

yg mewarnai hidup i..

Oleh itu,

i patut bersyukur & menghargai mereka


terima kasih semua..

i love u all.."






Selamat Menyambut Raya Cina..


chin smiley, newyear smiley, animated smiley, animation smiley, holiday smiley


Napa saya suka Raya Cina?

sebab ada:

ANG PAO
Tiap2 tahun, ada sorang uncle cina d kampung i ni bagi ang pao ngan family i. Kadang2 bagi oren lagi. Uncle cina tu kerja tanam sayur ja tapi baik hati. Semoga tahun ni dia dapat maaaaaaanyak untung..hehe


OREN
I suka makan oren tym CNY ni. Oren yg dalam kotak merah tu. X payah beli. Oren datang bergolek. Hari2 dapat makan oren..


BUNGA API
Benda ni I memang suka tengok. X kira la tym CNY atau bukan i memang suka. Tapi tym CNY ni feeling dia best skit.


TARIAN SINGA FREE SHOW
Tym budak2 dulu, i & adik i punyala excited bila dengar bunyi tarian singa. Bila lori-pikap-yg-bawa-orang-menari-tarian-singa-siap-dengan-bunyi-gendang tu lalu depan rumah kami, kami akan berlari kuar dari rumah ke pintu pagar sebab mo tengok tu ja. Pastu kami pun men tarian singa juga..hehe


TANGLUNG
Ni pun i suka tengok. Teringin juga beli tapi x tau mo letak d mana. Kalau letak d dalam rumah, terbakar rumah ni nanti. Kalau letak d luar pula, nanti ada orang fikir kami ni sambut CNY. Pastu datang pula budak2 nanti minta ang pao..wuwuwu


Pa2 pun, Happy Chinese New Year kepada myBiepo & semua rakyat Malaysia..Happy Rabbit Year juga..MySpace